HumanTotalCare

Machine learning engineer

Job description

Dagelijks werken onze 1.500 collega’s voor ruim 65.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers. En dat levert een schat aan data op waar wij ons als afdeling Research & Development graag in vastbijten. We zetten deze data in voor (wetenschappelijk) onderzoek en datagedreven innovaties, met inzet van slimme technologie. Samen zetten we de arbowereld op z’n kop.

Hoe ga je #meerbetekenen als machine learning engineer?

Als ML engineer bij HumanTotalCare werk je iedere dag aan datagedreven oplossingen die werkend Nederland gezond, competent en gemotiveerd maken en houden. Jij zorgt ervoor dat onze data science producten van hoog niveau zijn en op professionele wijze in productie worden gebracht. Hierdoor kunnen onze professionals met behulp van data effectiever werken en we meer kunnen betekenen voor werknemers en werkgevers.

Samen met jouw collega’s werk je gericht aan innovaties en doorontwikkeling van datagedreven producten, processen en diensten. We ontwikkelen algoritmes en jij zorgt dat deze daadwerkelijk in productie worden gebracht. Je werkt met gestandaardiseerde pipelines, en zorgt voor de deployment in onze eigen omgeving. Met de toepassing in de praktijk maken we echt meetbaar impact. Denk aan een verzuimproces dat verschil maakt door de juiste interventie op het juiste moment te bieden gebaseerd op data. En aan een preventieproces waardoor een diagnose of prognose sneller gesteld kan worden of preventieve acties kunnen worden geadviseerd. Door monitoring van de performance van onze modellen zijn ben je continu op zoek hoe de modellen beter kunnen worden.

Met wie ga je meer betekenen

Jouw R&D team bestaat uit data scientists en consultants research & business development. Met een grote diversiteit aan kennis en kunde brengen jullie data, wetenschap, technologie en praktijk bij elkaar. De organisatie weet jullie goed te vinden en je werkt dan ook nauw samen met directieleden, collega’s van Business Intelligence, IT en programmamanagers. Ook heb je toegang tot een grote diversiteit aan kennis en kunde van onze arbo-professionals. Van bedrijfsartsen tot arbeids- en organisatiedeskundigen en van ergonomen tot psychologen.

Wat maakt het leuk?

 • Jouw werk maakt echt verschil voor werkend Nederland. Daarbij is er veel draagvlak binnen de organisatie voor wat je doet.
 • Je bepaalt voor een groot deel hoe je je taken vorm wilt geven en waar de meeste toegevoegde waarde ziet. Zo vormt de functie zich om jouw expertise en ambitie.
 • Je wordt onderdeel van een hecht team, en elke dinsdag neem je deel aan de R&D dag met updates, demo’s of innovatiesessies.
 • Jouw baan is afwisselend en geeft veel ruimte voor eigen initiatief.

Wat is minder leuk?

Het vakgebied is volop in ontwikkeling. Er ligt een toekomst vaste basis maar geen gespreid bedje. Je gaat bouwen om datagedreven werken naar de volgende fase te brengen. Met een flinke dosis doorzettingskracht, visie en expertise kom je echt al een heel eind.

Wat neem je mee

Nieuwsgierigheid en een beetje vakidiotie. Jij bent op de hoogte van de laatste inhoudelijke en technologische ontwikkelingen. En komt er weer wat interessants voorbij, dan maak jij je dit snel eigen. Je experimenteert met de mogelijke toepassing(en) hiervan. Je snapt de interactie tussen hardware en software. Daarbij heb je affiniteit met ons vakgebied van o.a. werk, gezondheid en gedragsverandering. En je weet hoe je jouw boodschap over de bühne moet krijgen. Jij kunt zaken vertalen naar jouw toehoorder en je kunt je kennis overdragen.

Verder vragen we het volgende:

 • Een relevante universitaire opleiding (machine learning, data/computer science, AI), eventueel aangevuld met een PhD.
 • Bij voorkeur meerdere jaren relevante werkervaring als Machine Learning Engineer en je hebt eerder gewerkt aan het in productie brengen van data science modellen.
 • Je kunt uitstekend uit de voeten met Python, en liefst ook met een andere programmeertaal zoals R of Java.
 • Je begrijp welke infrastructuur nodig is om modellen in softwareproductie te kunnen integreren. Ervaring met Docker en Kubernetes komt hier goed van pas.
 • Je hebt kennis van microservices en REST API’s en kunt richting IT duidelijk jouw requirements formuleren om je werk goed te kunnen doen, nu en in de toekomst.
 • Naast infrastructurele zaken heb je bij voorkeur ook ervaring met machine learning zelf. Je kunt denken aan gradient boosting, NLP of deep learning en het opzetten van pipelines waarin deze modellen getraind en gevalideerd worden.

Wat krijg je ervoor terug

Als HumanTotalCare zetten we ons in voor een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Vanuit onze merken adviseren en ondersteunen we werkgevers en werkenden gedurende hun hele werkzame leven. Zo zijn we van betekenis voor werkenden, organisaties en onze maatschappij. En wat we naar buiten beloven, doen we ook intern. We bieden je dan ook:

 • De mogelijkheid om flexibel thuis te werken, waarbij we er graag voor zorgen dat jouw thuiswerkplek ergonomisch helemaal op orde is. Er is veel aandacht voor een gezonde work/life balance.
 • Daarnaast ben je altijd welkom in ons kantoor in Utrecht of in ons WELL-being kantoor in Son. Op beide locaties werken de R&D’ers samen en drinken graag een kop koffie met elkaar.
 • Een salaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring, goede pensioenregeling en 25 vakantiedagen (met de mogelijkheid om bij te kopen). Plus een laptop, mobiele telefoon en reiskostenvergoeding.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Alle aandacht voor preventie en vitaliteit. We zijn trots op ons vitaliteits- en ontwikkelprogramma.

Je sollicitatie


Wil jij als machine learning engineer #meerbetekenen voor werkend Nederland? Mooi, we zien je sollicitatie graag tegemoet. Zorg wel dat deze uiterlijk 22 oktober bij ons binnen is.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Heleen Paagman, Manager Research & Business Development (06-51884283 ).

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.