Belfius

Job | Data Analyst for Direct Channels | Brussel

Job description

Bedrijf : Belfius Bank

Solliciteren

Wat doe je precies?

Belfius heeft duidelijk de big data technology aangegrepen om data een centrale plaats te geven in zijn organisatie. Daarvoor zijn wij op zoek naar nieuwe gemotiveerde collega’s ter versterking van onze afdeling Data & Analytics.

De afdeling Data & Analytics centraliseert en verwerkt klantengegevens om de commerciële doelstellingen te helpen realiseren en de klantentevredenheid te vergroten. Haar ondersteuning komt concreet tot uiting in onder meer reportings, customer insights, advanced analytics & AI, data governance en data management. Haar teams bestaan uit diverse profielen zoals data scientists, data analysts, data engineers & data architects.

Wat houdt de functie in?

Opdracht:

Binnen Data & Analytics bent u als Data Analyst verantwoordelijk voor de insights en de reportings m.b.t. de gedragingen van de klanten op de digitale kanalen en via het Contact Center. Je haalt je gegevens vooral uit sociaal-demografische bronnen, uit cijfers over de uitrusting met producten, onlinegedrag, CRM en verkoopgegevens.

Verantwoordelijkheden:
 • De businessstrategie omzetten in maatstaven & KPI’s die kunnen worden opgevolgd door het management van de directe kanalen.
 • De specifieke behoeften bepalen in nauwe samenwerking met experts van de directe kanalen.
 • De business challengen in verband met de gestelde eisen, rekening houdend met de technische mogelijkheden.
 • De behoeften omzetten in visualiseringstoepassingen van het type dashboard of ad-hoc-insights en ze verder ontwikkelen.
 • Het uitwerken en garanderen van de omvorming van de nodige gegevensbronnen. Voor de dashboards in nauwe samenwerking met de data engineers.
 • Garant staan voor de quality-check van de gegevens en de omvormingen.
 • Op een behendige (agile) manier werken aan de volledige ontwikkeling van toepassingen.H
 • et gebruik van de dashboards bij de eindgebruikers en de correcte interpretatie ervan ondersteunen.
 • Aanbevelingen formuleren ten aanzien van het management.
 • Meewerken aan het uitwerken van best practices.
 • Een actief lid zijn van de data community in zijn geheel.
Wat mag je van ons verwachten?

Bij Belfius willen wij Meaningful & Inspiring zijn voor de Belgische samenleving en jij kan ons helpen om het verschil te maken.

Wij hechten er veel belang aan dat elke medewerker privéleven en werk goed met elkaar kan combineren. Zo is onze bedrijfscultuur in de eerste plaats gebaseerd op vertrouwen en autonomie en hebben we een hybride manier van werken ingevoerd, “Home Based” genaamd, die berust op een gezond evenwicht tussen telewerk en ‘onsite’ werken op kantoor. Als nieuwe medewerker word jij automatisch aangeworven met dit statuut. Concreet werk jij thuis gedurende het grootste deel van je werktijd, en combineer je dat telewerk met aanwezigheid op de werkplek, m.a.w. onze hoofdzetel of een regionale zetel, afhankelijk van de behoeften van de dienst en met het oog op de instandhouding van onder meer een goede samenwerking met je chef, je collega’s, je transversale contacten enz.

De hoofdzetels en de regionale zetels zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je naar kantoor werken? Begin dan je werkdag op de hoofdzetel met een trainingssessie in de Belfius Workout, de fitnessruimte made@belfius, gebruik 's middags een gezonde lunch in een van onze bedrijfsrestaurants of in The Village, waar je eveneens informele vergaderingen kan houden met collega's bij een koffie of een kleine versnapering.

Neem je loopbaan in eigen handen en maak gebruik van de mogelijkheden tot individuele ontwikkeling die je worden aangeboden door de Belfius Academy. Als werkgever investeren wij in de ontwikkeling van leadership. Voorts zijn diversiteit en gelijke kansen in onze ogen belangrijke waarden.

We bieden je bovendien een aantrekkelijk loonpakket aan dat je ten dele zelf kan samenstellen volgens je eigen behoeften, met daarbovenop tal van bovenwettelijke voordelen zoals een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, een abonnement op het openbaar vervoer, een korting op bank- en verzekeringsproducten enz.

Wat verwachten we van jou?
 • Universitair diploma: handelsingenieur, econometrie, milieuwetenschappen, of gelijkwaardige ervaring.
 • Programmeerervaring met SQL is een must.
 • Ervaring met SAS, QlikSense, Adobe Analytics en Python is meegenomen.
 • Passie voor data-analyse.
 • Kennis van de bankwereld en -producten is een troef.
 • In groepsverband maar ook autonoom kunnen werken.
 • Snel kunnen leren en initiatief durven nemen.
 • Perfecte kennis Nederlands-Frans en een goede kennis van het Engels.
Belfius, Meaningful and Inspiring for Belgian Society. Together.

Belfius is een 100% Belgische bank die maximaal investeert in nuttige en duurzame projecten in België. Gesterkt door onze waarden zoeken we proactief naar creatieve en innoverende oplossingen die zinvol zijn voor onze klanten en voor de grote uitdagingen van de samenleving van morgen.

Belfius, een inclusieve werkgever

Bij Belfius gaan we radicaal voor de kracht van diversiteit. Het maakt ons niet uit wat je gender, seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap is. Als we je kiezen, doen we dat voor je kwaliteiten en vaardigheden. Bovendien zorgen we ervoor dat je je vaardigheden en talenten bij ons optimaal kan ontwikkelen en benutten.

Solliciteer snel

Solliciteer nu en ga aan de slag bij een 100% Belgische bank die maximaal investeert in zinvolle en duurzame projecten op eigen bodem.

Solliciteren

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.

Similar jobs

Browse All Jobs
KoRo
December 2, 2022
BridgingIT GmbH
December 2, 2022

Inhouse Data Engineer (Junior) (w|m|d)

SimScale
December 2, 2022