Job description

Stadium utökar sitt Data & Analytics team och letar efter en Data Scientist.


Är du vår nästa stjärnspelare?

Har du ett stort intresse för avancerad analys och AI och tycker att retail och Stadium verkar spännande? Vill du vara en del av ett innovativt team och kunna bidra till att utveckla Stadiums strategiska position? Då är du personen vi letar efter.


Vad innebär det att vara Data Scientist?

Som Data Scientist på Stadium kommer du att ansvara för att genomföra analyser, skapa insikter och förmedla vidare dessa till organisationen. Du kommer att designa, utveckla och utvärdera avancerade prediktiva modeller. Du är en affärsdriven person som får energi av att dra slutsatser ur stora datamängder och gillar att jobba nära verksamheten. Du har med fördel erfarenhet från retail eller andra större bolag.

Rollen innebär att du arbetar som informations- och insiktspecialist mot hela organisationen. Du kommer att använda Machine Learning och statistiska metoder för att ta fram skalbara lösningar på problem.

Förutom ovanstående nämnda uppgifter kommer ditt övergripande ansvar innebära att:

  • Vara en nyckelperson i flertalet projekt och crossfunktionella team.
  • Skapa dashboards, segmenteringar och rapporteringslösningar som på ett effektivt sätt kan kommuniceras till verksamheten.
  • Identifiera, analysera och tolka trender/mönster i komplexa datamängder.
  • Tillämpa och utveckla prediktiva modeller.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en social person med en positiv inställning och ett bra driv. Det är viktigt att du är en lagspelare och tror på samarbete, men samtidigt känner dig trygg med att jobba självständigt. Vi ser gärna att du har ett stort kundfokus och alltid strävar efter att leverera hög kvalitet. Tjänsten kräver att du behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

  • Du har relevant akademisk utbildning inom exempelvis matematik, statistik eller liknande.
  • Du har bra förståelse för data science och kunskaper om tillämpning av statistiska metoder.
  • Du har erfarenhet av analysverktyg som R/Python och SQL.
  • Du är insiktsdriven och kundorienterad.


Rollen innebär en unik möjlighet till att kombinera din analytiska sida med ditt kommersiella driv. Du kommer att bli en del av ett kvalificerat analysteam med målet att vidareutveckla organisationen genom insikter och data science.


Varaktighet/arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.


Ansökan

Ansökan Som en del i rekryteringsprocessen kommer du att få en inbjudan till din e-mail till att besvara ett personlighetstest och ett kapacitetstest. Det tar ca 30 minuter att besvara testen.

Eftersom vi alltid vill vara på tårna och göra saker så enkelt som möjligt är det inte säkert att vi väntar till sista ansökningsdag innan vi går vidare i rekryteringsprocessen. Så vänta inte med din ansökan utan sök redan idag!


Välkommen med din ansökan. Come join the movement!


Om företaget

Tycker du också att livet är roligare när det rör på sig?

Hos oss på Stadium jobbar lagspelare som brinner för försäljning, sport och sportmode. Energi, mod och laganda är några av de grundstenar som gjort att det lilla familjeföretaget från Norrköping blivit en av Nordens största sportkedjor. Men vi stannar inte där. Genom innovation och enkelhet fortsätter vi att utvecklas med nya koncept, fler produkter och varumärken på marknaden. Tävlingsandan och passionen genomsyrar allt vi gör och vår mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv.

Join the movement.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.