Trygg-Hansa

Trygg-Hansa söker en Data Scientist till Customer ...

Job description

Vi söker nu efter en engagerad och driven data scientist som kan hjälpa oss att besvara frågor som Hur kan vi öka våra kunders engagemang och få dem att stanna längre? och Hur kan vi utnyttja stora mängder data, moderna verktyg och maskininlärning för att bidra till att Trygg-Hansa blir mer digitalt och datadrivet?, genom avancerad dataanalys och modellering kring våra kunder och deras beteenden.


Om rollen


Customer Analytics har de senaste åren varit en stark drivkraft i att utveckla Trygg-Hansa till att bli än mer datadrivet. Teamet är med och driver uppbyggnaden av en ny modern data lake som möjliggör analys av stora mängder data från olika källor.

I rollen som Data Scientist inom Customer Analytics kommer du exempelvis att:


  • Utföra avancerad dataanalys för att förstå våra kunders beteenden och behov i olika livsfaser och skeenden
  • Utveckla modeller för att förstå kunders livstidsvärde och retention
  • Förstå hur kunders olika interaktioner med Trygg-Hansa påverkar framtida händelser genom att analysera och kombinera stora mängder data
  • Stötta verksamheten i att automatisera processer genom utveckling och operationalisering av maskininlärningsmodeller

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Malmö. Du rapporterarar till Head of Customer Analytics.

Vi erbjuder

Du blir del av ett väl fungerande team, idag bestående av sju personer, med högt i tak och härlig teamkänsla. Vi är måna om att jobba åt samma håll och gör det genom att vi lyfter och stöttar varandra. Trygg-Hansa har som mål att bli Sveriges ledande digitala försäkringbolag, så du får möjlighet att komma in i ett skede där det satsas mycket för att uppnå detta mål.

Din profil


Vi vill gärna att du har en magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot matematisk statistik eller data science. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av maskininlärning och programmering i R och/eller Python. För att trivas i rollen och vara framgångsrik i dina leveranser bör du ha förmåga att analysera och pedagogiskt kommunicera matematiska modeller, ett innovativt perspektiv och förmågan att hitta pragmatiska lösningar på svåra problem. Du är ambitiös med stort eget driv och initiativkraft, och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

I rollen kommer du att arbeta nära affären och tätt tillsammans med flera discipliner så som pris, försäljning och marknadsavdelningen. Det är därför viktigt att du är bra på att kommunicera, samarbeta och har ett driv att implementera förbättringar. Du kommer att ha roligast och lyckas bäst i rollen om du har ett intresse för vår affär, är nyfiken och har en vilja att få analys att göra skillnad i affären.

Ansökan


För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryterande chef Erik Söderroos, Head of Customer Analytics på erik.soderroos@trygghansa.se eller 0701 68 25 72. Notera att vi inte tar emot ansökningar per email.

Då urvalet kommer att ske löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-23.

Välkommen med din ansökan!


Fackliga kontaktpersoner


Forena: Elisabeth Sandblom, 0701 68 36 68
SACO: Lena Darin, 0701 68 28 44

Om oss


Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag med en årspremievolym på runt tio miljarder SEK och cirka 1600 medarbetare.
Vi erbjuder försäkringar för både företag och privatpersoner och är marknadsledande inom barnförsäkringar.

Trygg-Hansa har ett starkt samhällsengagemang och jobbar med skadeförebyggande arbete för att försöka undvika att människor råkar ut för skador och olyckor. Som ett led i detta samarbetar vi exempelvis med SLS för att stärka vattensäkerheten i Sverige och med BRIS för att tillsammans med dem lyfta frågan kring psykisk ohälsa för unga. Du som anställd har också möjlighet att ägna två arbetsdagar per år till ideella uppdrag.


Hos oss är alla viktiga och vi inser betydelsen av att ha en blandad personalstyrka. Vi ser att olikheter i våra grupper skapar en bättre arbetsmiljö och ger ökad kreativitet och engagemang hos våra medarbetare. Vi tycker därför att det är viktigt att främja innovation och lärande genom olika perspektiv och tillvarata de bästa resurserna både internt och på marknaden, detta för att spegla samhället och våra kunder.


Läs mer om Trygg-Hansa på
www.trygghansa.se.

Följ oss gärna på Facebook: www.facebook.com/trygghansa och

Linkedin: http://www.linkedin.com/compan....

#LI-KS1

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.