Data Engineer

Company:
Location: 2160 Wommelgem

*** Mention DataYoshi when applying ***

Hubo is de grootste speler op de Belgische DIY markt. Met meer dan 150 winkels verspreid over heel het land en 2300 enthousiaste medewerkers, is Hubo een begrip geworden in de doe-het-zelf sector. Naast de reguliere verkoop via onze winkels, verkopen we ook via e-commerce. In het hoofdkantoor te Wommelgem werken 250 medewerkers met veel plezier en passie aan de toekomst van Hubo. Voor onze afdeling Business Intelligence op de hoofdzetel van Hubo te Wommelgem zijn we wegens groei op zoek naar een Data Engineer.

Jouw functie

Data wordt in de toekomst steeds belangrijker, en is ook voor Hubo van onschatbare waarde! Je bent samen met je team verantwoordelijk voor de opvolging, oplevering en analyse van al ons cijfermateriaal.

Als Data Engineer ben jij bij uitstek de technische kracht binnen het team. Je beheert actief de ontwikkeling van het datawarehouse systeem en ondersteunt de daarbij horende reporting tools die je collega’s in staat stellen om de data te interpreteren en om te zetten naar sterke analyses voor onze business.

Je bent een kei in data pipelines, data models lees je als geen ander, ETL of ELT processen hebben geen geheimen voor jou en je monitort zeer nauwgezet de performantie van al deze processen. Zonder jouw input en de correcte gegevens kunnen je collega’s geen analyses uitvoeren of statistische modellen bouwen.

Tevens ben je de link met het IT-technische en bepaal je mee de noden van het data warehouse. Onze huidige setup is een on-premise SQL server omgeving (Kimball) maar voor onze toekomstige strategie kijken we ook naar jou. Je houdt vinger aan de pols bij nieuwe technologieën (Hadoop, Spark, NoSQL, GCB, …) of architecturen (to cloud or not to cloud).

Te beperkt voor jou? Krijg je het gevoel dat je steeds maar data moet opleveren maar er zelf nooit iets mee mag doen? Niet bij Hubo! Als je wil, ga je zelf aan de slag met deze data. Je bent dan ook het aanspreekpunt voor onze business en begeleidt hen met het maken van hun rapporten en analyses. Je kan mee instaan voor de interpretatie van de gegevens en het vormen van de juiste conclusie. Jij leest mee onze data en vertaalt die in een te volgen business strategie. Je rol vloeit dan wat over in deze van een Data Analyst.

Je rapporteert aan het afdelingshoofd BI.

Jouw profiel

 • Ervaring - Je beschikt over een Masterdiploma in een economische of IT richting. Daarnaast heb je enkele jaren professionele ervaring binnen Data Engineering en/of Business Intelligence. Je hebt een klare kijk op de business waardoor je een goede inschatting kunt maken van hun noden.
 • Expert - Je bent een krak in SQL, ETL, data query’s en MS Azure. Kennis van Python en aanverwante software heb je bij ons niet nodig. Datawarehouse systemen en reporting tools hebben voor jou geen geheimen.
 • Talen – Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands (mondeling en schriftelijk). Kennis van het Frans is een sterke plus.
 • Persoonlijkheid - Data kwaliteit en availability draag je hoog in het vaandel en nauwkeurigheid is meer dan je tweede natuur.
 • Cultuur - Samen staan we sterker, dus we verwachten van jou de nodige teamspirit. Je voelt je goed binnen de DIY-sector, zelf ben je echt een ‘Doener’. Je bent commercieel gedreven en hebt een positieve drive waarmee je alle issues met een glimlach weet op te lossen.

Ons aanbod

Als Belgische werkgever die aan de top staat van de DIY-sector, bieden we jou een boeiende werkomgeving. We zijn een financieel gezonde organisatie, in volle expansie met een no-nonsens cultuur waar teamwerk, persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan.

We investeren in jou door o.a. een uitgebreid pakket aan opleidingen aan te bieden. Je krijgt de kans om mee te werken aan de groei en uitbouw van het bedrijf.

Naast een marktconform salaris bieden wij je een interessant pakket extralegale voordelen aan met een flexibele werk- en vakantieregeling en mogelijkheid tot thuiswerk. Voorkeur gaat uit naar een voltijdse tewerkstelling maar 80% met thuiswerk is ook een mogelijkheid.

Interesse?

Solliciteer door je CV met liefst een kort motivatie te versturen. Voor meer info mag je altijd een mail sturen naar jobs@hubo.be.

Wil je meer weten over werken op de hoofdzetel? Check dan onze website.

*** Mention DataYoshi when applying ***

Offers you may like...

 • SEKAI Digital Twins

  Data Engineer/Data Scientist
  Remote
 • SmartBLKTrade Limited (SBT)

  Research Data Scientist / Big Data Engineer, AI De...
  Hong Kong
 • Synergy Global Technologies Inc.

  Data Engineer (REMOTE)
  Remote
 • ACTS, Inc.

  Data Engineer
  Jacksonville, FL 32202
 • Humana

  Senior Cloud SIEM/Data Engineer(remote virtual hom...
  Louisville, KY