Københavns Kommune

Data Scientist til Koncern IT

Job description

Har du erfaring med og interesse for dataanalyse og machine learning, og vil du gerne arbejde med den praktiske implementering af disse teknologier? Så er du den Data Scientist, vi søger!

Koncern IT (KIT) søger en Data Scientist, der kan indgå i vores Data Science-team. Vi er i forvejen otte Data Scientists i teamet. Machine learning er et område, vi har stort fokus på, og derfor har vi brug for endnu flere knivskarpe kolleger. Du kommer til at arbejde sammen med os om at lave machine learning og advanced analytics i stor skala til gavn for københavnerne. Du bliver en del af et solidt fagligt fællesskab i en af Danmarks største it-organisationer. Vi lover gode kolleger, masser af ansvar og alt i stor skala.

Hvad tilbyder vi
Data Science-teamets omdrejningspunkt er at lave analyser, træne og sætte algoritmer i produktion og at udbrede evnen til at lave avanceret dataanalyse til hele virksomheden.

Vi har et samarbejdsorienteret miljø, som bærer præg af et stort engagement, hvor personlig udvikling og professionalisme er i højsædet.

Hverdagen er omskiftelig i KIT. Både fordi vi har fokus på og satser på den nyeste teknologi, og fordi vi forventer, at vores medarbejdere udvikler sig, fx gennem specialisering i dybden eller gennem udvikling af et bredt forretningskendskab.

Vores organisation er under forandring, og vi arbejder hele tiden på at forbedre vores services rettet mod resten af Københavns Kommune. Du får mulighed for stor personlig og faglig udvikling i en inspirerende og ambitiøs virksomhed.

Om jobbet
Vi søger Data Scientists med solid viden og baggrund inden for machine learning eller statistik. Du skal kunne udnytte moderne teknologi til at lave gode, robuste modeller, der kan sættes i produktion, og som ikke blot understøtter forretningen men også flytter virksomhedens evner inden for machine learning.

Som Data Scientist i KIT er det din opgave at

 • hjælpe kommunens forretningsenheder med at få omsat deres problemstillinger til konkrete analyse- eller machine learning-projekter
 • hjælpe kommunens forretningsenheder til at forstå og udnytte mulighederne i machine learning til at understøtte deres beslutningsprocesser og at optimere deres arbejdsgange
 • programmere og implementere machine learning-algoritmer til at klassificere tekster, lave prognoser, klassificere billeder og identificere relevante mønstre i data
 • arbejde med struktureret og ustruktureret data fra kommunens mange datakilder, der spænder fra fagsystemer og sensorer til geografiske data og billeddata
 • arbejde med at sætte machine learning-modeller i drift med fokus på, at modellerne nemt kan vedligeholdes og gentrænes

De konkrete projekter, du skal deltage i, er lige så forskellige som kommunens opgaver, og du får rig mulighed for at arbejde med forskellige analyser.

Hvem er du
Du er enten nyuddannet eller har erfaring fra en lignende stilling, hvor du har beskæftiget dig med analyse, programmering og machine learning.

Vi ansætter medarbejdere fra både offentlige og private virksomheder. Det afgørende er, at du kan arbejde analytisk og selvstændigt med fokus på at sikre de bedste løsninger.

Vi forventer, at du har en relevant kandidatuddannelse eller har tilegnet dig tilsvarende kompetencer gennem arbejde med analyse og programmering.

Faglige kvalifikationer

 • Bredt kendskab til supervised og unsupervised machine learning-algoritmer
 • Hands-on erfaring med dataanalyse, statistisk modellering og machine learning-modellering
 • Flydende inden for Python eller R og kendskab til SQL
 • Kendskab til og erfaring med GIT
 • Analytisk stærk og i stand til at anvende din analytiske og teknologiske forståelse på de forskellige fagområder i forretningen

Det er en fordel, hvis du

 • kender til eller har interesse for Microsoft Azure-platformen
 • kender til eller har interesse for at sætte machine learning-modeller i drift ved hjælp af fx Docker eller lignende
 • har arbejdet med visuelle præsentationer af modelarbejde

Personlige kvalifikationer
Det er afgørende, at du elsker at arbejde med data, og at du

 • kan arbejde selvstændigt på projekter
 • er god til at tilegne dig ny viden
 • kan indgå i et samarbejde med andre udviklere og forretningsanalytikere
 • er nysgerrig i forhold til at lære om nye teknologier og kan sætte dig ind i forretningens problemstillinger
 • er god til og kan lide at kommunikere

Onlinetest
Som en del af rekrutteringsforløbet vil vi gerne invitere dig til at deltage i en test i forbindelse med, at du sender din ansøgning.

Du bør ikke bruge mere end to timer på testen. Formålet med testen er at få en idé om dit vidensniveau og dit analytiske niveau.

I testen stiller vi nogle generelle spørgsmål, som er relevante for data science-arbejde til dagligt, derudover præsenteres du for nogle data, som du bliver bedt om at analysere.

Baggrundsmaterialet til opgaverne finder du her

Opgave 2

Opgave 3

Opgave 4a

Opgave 4b

Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst og kvalifikationer.

KIT ligger lige ved Fuglebakken Station, og vi tilbyder medarbejdergoder som fx massage og fitnesscenter. Vi har familievenlige arbejdstider og flekstid.

Stillingen er på 37 timer ugentligt – dog med mulighed for at arbejde på nedsat tid efter aftale.

Mere information
Hvis du har spørgsmål vedr. stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Jacob Bergmann Larsen på 2497 1930.

Søg via nedenstående link senest søndag den 24. oktober 2021
Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 43/44.

Om Koncern IT
Vi er KIT – Københavns Kommunes Koncern IT. Vi går på arbejde for at digitalisere Danmarks største arbejdsplads. Vi har en høj faglighed, og vi brænder for nye teknologier. Vi udnytter vores mange fagligheder, og sammen sikrer vi plads til mere velfærd og gør hverdagen nemmere for borgerne i København. Mød os på Koncernit.kk.dk.

Please let the company know that you found this position on this Job Board as a way to support us, so we can keep posting cool jobs.